پرش لینک ها
دندان مصنوعی شکسته

دندان مصنوعی شکسته: چه باید کرد و چگونه می‌توان آن را تعمیر کرد؟

شکستگی دندان مصنوعی، علاوه‌بر ایجاد ظاهر نامطلوب، این پتانسیل را دارد که ناراحتی و درد را در دهان به وجود بیاورد. ازاین‌گذشته، غذاخوردن هم با دندان مصنوعی شکسته‌شده، کاری بسیار طاقت‌فرسا و حتی غیرممکن است؛ بنابراین باید به‌دنبال چاره‌ای برای حل این مشکل بگردید. در این مقاله از کلینیک دندانپزشکی دکتر آیت می‌خواهیم در کنار بررسی دلیل‌های احتمالی شکستگی دندان مصنوعی، راهکارهای فوری و بلندمدت را برای مقابله با این مشکل به شما نشان دهیم. همچنین، به‌طور مفصل به خطرات استفاده از چسب‌های غیرتخصصی برای ترمیم دندان مصنوعی می‌پردازیم و روش‌های پیشگیری از شکستگی مجدد و مراقبت‌های لازم را پس‌از تعمیر دندان مصنوعی شکسته بررسی می‌کنیم. با ما همراه باشید.

در صورت شکسته‌شدن دندان مصنوعی چه باید کرد؟

وقتی دندان مصنوعی شما می‌‌شکند، نباید خیلی نگران شوید؛ چون راه‌‌حل‌های موقتی و دائمی برای تعمیر دندان مصنوعی شکسته وجود دارند و این مشکل، حل می‌شود. این شکستگی‌ها به‌دلیل‌های مختلفی مانند ضربه، فشار بیش‌ازحد یا سایش طبیعی اتفاق می‌افتند. در ادامه، چند گام را برای مدیریت این وضعیت به شما توضیح می‌دهیم.

وضعیت را ارزیابی کنید

دندان مصنوعی را به‌آرامی بررسی کنید و ببینید که کدام قسمت آن شکسته است. آیا فقط یک قطعه کوچک شکسته است یا اینکه بخش‌های بزرگ‌تری آسیب دیده‌اند؟ این ارزیابی به شما کمک می‌کند تا تصمیم بگیرید که آیا می‌توانید خودتان آن را تعمیر کنید یا به کمک حرفه‌ای یک دندانساز نیاز دارید.

دندان مصنوعی شکسته شده

از دندان مصنوعی شکسته، استفاده نکنید

تا زمانی که دندان مصنوعی تعمیر نشده است از آن استفاده نکنید؛ چون ممکن است به زبان، دهان و حتی اگر دندان سالمی دارید، آسیب برساند.

با دندانساز یا دندانپزشک خود تماس بگیرید

بهترین کار این است که به دندانپزشک خود مراجعه کنید یا موضوع را با دندانسازتان در میان بگذارید. آن‌ها می‌توانند ارزیابی دقیقی از آسیب انجام دهند و بهترین راه‌حل را پیشنهاد کنند؛ چون در برخی موارد، شاید تعمیر دندان مصنوعی امکان‌پذیر نباشد و مجبور به تعویض دندان خود شوید.

دندان مصنوعی داخل ظرف آب

پیشگیری از شکستن دندان مصنوعی

همیشه، پیشگیری بهتر از درمان است. این موضوع حتی در مورد دندان مصنوعی شکسته هم صدق می‌کند. برای جلوگیری از شکستن و تعمیر دندان مصنوعی شکسته می‌توانید از راهکارهای زیر کمک بگیرید.

بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید

به‌طور منظم دندان‌های مصنوعی را با استفاده از مواد شوینده مناسب تمیز کنید. این کار نه‌تنها به حفظ سلامت دندان مصنوعی کمک می‌کند، بلکه جلوی ابتلا به عفونت‌های دهانی را هم می‌گیرد.

غذاهای سفت نخورید

از خوردن غذاهای سخت و چسبناک که فشار زیادی را به دندان مصنوعی وارد می‌کنند، پرهیز کنید. مواد غذایی مانند آجیل، آب‌نبات و برخی میوه‌های سخت می‌توانند به دندان مصنوعی آسیب برسانند.

در بازه‌های زمانی منظم به دندانپزشک سر بزنید

حتی اگر هیچ دندانی در دهانتان ندارید، باز هم باید برای بررسی وضعیت دهان و لثه‌هایتان مرتب به دندانپزشک سر بزنید. این کار به شما کمک می‌کند تا قبل‌از اینکه مشکلات دهانی به وضعیتی جدی برسند، آن‌ها را شناسایی و برای درمان، دست به کار شوید.

در مواقع ضروری از محافظ دندان استفاده کنید

اگر به ورزش‌های پرخطر علاقه دارید، حتماً برای جلوگیری از آسیب به دندان مصنوعی و لثه‌هایتان از محافظ دهان استفاده کنید.

چسباندن دندان مصنوعی شکسته با کیت تعمیر داروخانه‌ای

تعمیر دندان مصنوعی شکسته، کار ساده‌ای نیست؛ ولی اگر به دندانپزشک دسترسی ندارید و می‌خواهید تا آن زمان، دندان مصنوعی خود را به‌طور موقت تعمیر کنید، می‌توانید به‌سراغ کیت‌های تعمیر دندان مصنوعی موجود در داروخانه‌ها بروید. معمولاً این کیت‌ها از چسب مخصوص سازگار با دهان و راهنمایی‌های لازم جهت استفاده از آن تشکیل شده‌اند. در ادامه، مراحل استفاده از کیت تعمیر را توضیح می‌دهیم.

کیت داروخانه ای چسباندن دست دندان

مراحل چسباندن دندان مصنوعی شکسته

با دنبال‌کردن گام‌های زیر می‌توانید دندان مصنوعی خود را تا زمانی که به دندانپزشک سر بزنید، تعمیر کنید:

  1. ابتدا قطعات شکسته را به‌خوبی تمیز کنید تا هیچ‌گونه آلودگی روی آن‌ها باقی‌ نماند. این کار به چسبندگی بهتر چسب کمک می‌کند؛
  2. حالا مقدار کمی از چسب را روی لبه‌های شکسته بزنید. دقت کنید که مقدار چسب زیاد نباشد و از لبه‌های بخش‌های شکسته بیرون نزند؛ چون ممکن است به داخل دهان نشت کند؛
  3. پس‌از چسباندن، چند دقیقه صبر کنید تا چسب به‌خوبی خشک شود. در این مدت از حرکت‌دادن دندان مصنوعی خودداری کنید؛
  4. در روزهای اول پس‌از تعمیر، فشار زیادی به دندان مصنوعی نیاورید. با این کار، جلوی شکستن مجدد دندان مصنوعی را می‌گیرید.

آیا دندان مصنوعی شکسته قابل‌ترمیم است؟

بله، در بسیاری از موارد، تعمیر دندان مصنوعی شکسته قابل‌انجام است؛ اما ابعاد این ترمیم با توجه به گستردگی شکستگی در دندان مصنوعی متفاوت است و شاید به تخصص یک حرفه‌ای (دندانساز) نیاز پیدا کنید.

خطرات چسباندن دندان مصنوعی شکسته با چسب قطره‌ای

وقتی چیزی می‌شکند، اولین چیزی که برای چسباندن آن به ذهنمان می‌رسد، استفاده از چسب قطره‌ای است؛ اما وقتی در مورد تعمیر دندان مصنوعی صحبت می‌کنیم، چسب قطره‌ای انتخاب مناسبی نیست؛ چون خطراتی را برای سلامتی به وجود می‌آورد. در ادامه به چند مورد از بارزترین خطرهای استفاده از چسب قطره‌ای برای تعمیر دندان مصنوعی، اشاره می‌کنیم.

بروز عوارض برای سلامتی

استفاده از چسب‌های غیرمجاز یا نامناسب، عوارض جدی را برای سلامتی به وجود می‌آورند. در بیشتر موارد، این چسب‌ها حاوی مواد شیمیایی مضری هستند که به بافت‌های دهان آسیب می‌رسانند. همچنین، برخی از این چسب‌ها حساسیت یا واکنش‌های آلرژیک را در دهان به‌همراه دارند. از این گذشته، وقتی دندان مصنوعی آغشته به این چسب را در دهان می‌گذارید، مواد شیمیایی موجود در آن به‌راحتی از طریق مویرگ‌ها و بافت لثه، جذب بدن می‌شوند.

نداشتن تناسب و ناراحتی در دهان

تلاش برای تعمیر دندان مصنوعی شکسته با چسب قطره‌ای، کاری حرفه‌ای و اصولی نیست. به‌همین‌دلیل می‌تواند ناراحتی و درد در لثه‌ها را به‌دنبال داشته باشد.

آسیب به دندان‌ها و لثه

استفاده نادرست از چسب قطره‌ای به دندان‌ها و لثه‌های شما آسیب می‌رساند. این آسیب‌ها می‌توانند شامل التهاب، عفونت و حتی ازدست‌دادن دندان‌های طبیعی باقی‌مانده باشند؛ بنابراین، همیشه بهتر است از روش‌های حرفه‌ای برای تعمیر دندان مصنوعی استفاده کنید.

دندان مصنوعی فک بالا

سخن پایانی

در این مقاله، تمام نکته‌هایی را که باید در مورد تعمیر دندان مصنوعی شکسته بدانید در اختیارتان قرار دادیم. اگر موضوع شکستگی دندان مصنوعی بارها برایتان اتفاق افتاده است و از این موضوع دل خوشی ندارید، می‌توانید به راه‌حل‌های جایگزینی که خیلی به دندان‌های طبیعی شما نزدیک هستند و دردسرهای دندان مصنوعی را برایتان ندارند، بیندیشید. برای گرفتن مشاوره و بررسی وضعیت دهان و دندانتان می‌توانید به کلینیک دندانپزشکی دکتر آیت سر بزنید و حرفه‌ای‌ترین خدمات دندانپزشکی را در محیطی آرام و بدون استرس دریافت کنید.

منبع: +

همین حالا نوبت بگیرید

برای دریافت مشاوره یا آغاز درمان همین حالا اقدام کنید

5/5 - (1 امتیاز)

پیام بگذارید