قیمت ایمپلنت دندان در سال 1403
از دستدادن دندان نهتنها اعتماد به نفس را کاهش میدهد، بلکه میتواند یک مساله خستهکننده باشد که زندگی روزمره شما را پیچیده میکند و حتی ممکن است مجبور شوید با عوامل روانی مانند افسردگی یا ناامیدی دستوپنجه نرم کنید. بااینحال، یک راهحل دائمی برای این موضوع، استفاده از ایمپلنتهای دندانی است. یکی از مواردی که برای جراحی و نصب ایمپلنت ممکن است با آن مواجه شوید، قیمت ایمپلنت دندان است که باتوجه به عوامل مختلفی از جمله بیماریهای دهان و دندان، برند ایمپلنت و مهارت دندانپزشک متفاوت است. جراحی و کاشت ایمپلنت در کلینیک دندانپزشکی دکتر آیت با بالاترین کیفیت و مناسبترین قیمت برای بیماران انجام میشود. برای کمک به کاهش دغدغه مراجعان، هزینه کاشت دندان با ایمپلنت در کلینیک دندانپزشکی دکتر آیت، تحت پوشش بیمههای دندانپزشکی معتبر قابل پرداخت است.
ایمپلنت دندان چیست؟
جراحی ایمپلنت دندان، روشی است که در آن، ریشههای دندان، با پایههای فلزی و پیچ مانند جایگزین میشود و دندانهای مصنوعی جدید و بسیار شبیه به دندانهای واقعی، جای آسیبدیده یا از دسترفته را پر میکنند.قیمت ایمپلنت دندان بستگی مستقیم به نحوه انجام جراحی ایمپلنت، نوع ایمپلنت و وضعیت استخوان فک شما دارد. مزیت اصلی ایمپلنت، پشتیبانی عالی از دندانهایی است که نیاز به ترمیم استخوان در اطراف ایمپلنت دارند. ایمپلنتهای دندانی، با کمک جراحی در استخوان فک شما قرار میگیرند و بهعنوان ریشه دندانهای از دسترفته عمل میکنند.از آنجاییکه تیتانیوم موجود در ایمپلنتها با استخوان فک شما ترکیب میشود، ایمپلنتها نمیلغزند، صدا ایجاد نمیکنند، نمیپوسند و به استخوان آسیب نمیرسانند. بهطورکلی، ایمپلنت دندان ممکن است برای شما مناسب باشد اگر:
- یک یا چند دندان از دسترفته داشتهباشید.
- استخوان فکی داشته باشید که کاملا رشده کرده است.
- استخوان کافی برای محکم شدن ایمپلنتها یا امکان پیوند استخوان را داشتهباشید.
- بافتهای دهانی سالمی داشتهباشید.
- بیماری خاصی نداشته باشید که بر بهبود استخوان تأثیر بگذارد.
- تمایل یا توان استفاده از دندان مصنوعی نداشتهباشید.
- میخواهید گفتار خود را بهبود بخشید.
- دخانیات مصرف نمیکنید.
عوامل موثر بر قیمت ایمپلنت دندان
هزینه کاشت دندان میتواند بسیار متفاوت باشد و تجت تاثیر جنبههای متعددی قرار بگیرد. عمدهترین عوامل موثر بر قیمت، شامل موارد زیر هستند:
تاثیر مواد ایمپلنت بر قیمت ایمپلنت دندان
ایمپلنتهای دندانی از تیتانیوم برای قسمت ریشه و سرامیک برای قسمت تاج ساخته شدهاند. یک پیچ فلزی کوچک این دو قطعه را به هم متصل میکند، اما گاهی پیچ میتواند بخشی از تاج باشد. معمولا تیتانیوم با استخوان فک، بهخوبی پیوند برقرار میکند، اما گاهی اوقات ممکن است بیمار بهدلیل حساسیت به تیتانیوم به مواد دیگری نیاز داشتهباشد که میتواند بر قیمت ایمپلنت دندان تاثیر بگذارد. رایجترین جایگزین برای تیتانیوم، ایمپلنت دندانی سرامیکی و زیرکونیا است.
تعداد ایمپلنتها
اگر یک دندان از دست رفته باشد، ایمپلنت تک دندانی کافی است اما اگر بیمار، چندین دندان را از دست داده باشد، احتمالاً باید از ایمپلنتهای جداگانه استفاده کند که قطعا هزینه را افزایش میدهد.
پیوند استخوان موثر بر قیمت ایمپلنت دندان
در بیمارانی که بیش از یک سال است که دندانشان را از دست دادهاند و جایگزین نداشتهاند، احتمال از دستدادن استخوان فک بسیار بیشتر است. وزن دندانهای طبیعی، روی فک باعث محکم و سالم نگه داشتن آن میشود اما وقتی دندانی از دست میرود، استخوان آن محل بهتدریج پوسیده میشود و نیاز به پیوند استخوان برای نصب ایمپلنت دارد.
بهداشت دهان و دندان بیمار
بیمارانی که عفونتهای دهانی را پشتسر گذاشتهاند، ممکن است برای کاشت ایمپلنت دندان با مشکل بیشتری مواجه شوند. گذاشتن ایمپلنت در این موارد ممکن است با شکست مواجه شود و پیچیدگی و قیمت ایمپلنت دندان را افزایش دهد.
کشیدن دندان
اگر دندان شما نیاز به کشیدن داشتهباشد، هزینه کل ایمپلنت دندان را افزایش میدهد.
جنس ایمپلنت موثر بر قیمت ایمپلنت دندان
اکثر ایمپلنتها در فک بالا یا فک پایین قرار میگیرند، اما در موارد خاص با از دستدادن شدید استخوان، ایمپلنتهای طولانیتری که تهاجمیتر هستند باید در استخوان زیگوما درست زیر چشم قرار داده شوند.
ایمپلنتهای تیتانیومی، متداولترین نوع و معمولاً ارزانتر از زیرکونیا هستند اما بسته به شرکت و کشور سازنده، قیمت آنها فرق میکند. زیرکونیا گرانتر است، چون 100 درصد مطابق با نیازهای دهان و دندان بیمار، کاملا سفارشی و بادوامترین نوع ایمپلنت است.
سطح بیهوشی
جراحی ایمپلنت را میتوان تحت بیهوشی موضعی، آرامبخش I.V یا بیهوشی عمومی انجام داد. درنتیجه، سطح بیهوشی و همچنین مکانی که در آن جراحی ایمپلنت انجام میشود، بخشی از هزینه نهایی کاشت دندان را تعیین میکند. سایر مسائلی که ممکن است بر هزینه کاشت دندان تاثیر داشته باشند، عبارتند از:
- عفونت بیش از حد در استخوان و بافت نرم
- از دست دادن بیش از حد استخوان
- یک سینوس ماگزیلاری که بیشتر در قسمت قدامی قرار دارد
- سوراخ فک پایین که بیشتر قدامی است و دارای شاخههایی است که به سمت چانه قدامی میرسد
- عدم وجود بافت چرمی کراتینه شده روی برجستگی
- سطح کلی دشواری و عوامل خطر در درمان
- دندانهایی که احتمال پوسیدگی یا فرسایش بیشتری دارند.
- استعمال دخانیات
- دیابت کنترل نشده
- سوءمصرف قبلی مواد مخدر
- نقص ساختار اسکلتی
چه افرادی کمترین قیمت ایمپلنت دندان را میپردازند؟
- افرادی که تحت پوشش بیمه دندانپزشکی معتبر هستند.
- فردی که از پروتز مصنوعی استفاده میکند، زوال بیش از حد استخوان را تجربه نکرده است و هنوز بافت لثه سالمی دارد.
- جراحی بدون بیهوشی
- انتخاب کلینیک معتبری که کار جراحی و ترمیمی را در یک مکان انجام میدهد.
چه افرادی بیشترین هزینه را برای ایمپلنت میپردازند؟
- فردی که نیاز به ایمپلنت اضافی یا ایمپلنت زیگوما دارد.
- فردی که دندانهایش بهشدت عفونی شده است.
- فردی که دچار تحلیل استخوان شدید در نواحی است که باید ایمپلنتها قرار داده شود.
- فردی که درمانهای زیبایی دندان انجام داده است.
- فردی که میخواهد از ایمپلنت زیرکونیایی با تاجهای چینی استفاده کند.
- انتخاب کلینیک معتبری که کار جراحی و ترمیمی را در دو مکان مجزا انجام میدهد.
- استفاده از بیهوشی عمومی کامل (برای بیماران با اضطراب بالا)
- فردی که نیاز به برداشتن ایمپلنتهای موجود دارد.
- افراد سیگاری
- افرادی که عادت به دندان قروچه دارند.
- افرادی که سابقه سوءمصرف مواد مخدر یا دیابت کنترل نشده دارند.
- وجود دندان نیش عمیق
قیمت ایمپلنت دندان کرهای
بستهبه اینکه از کدام برند ایمپلنتهای کرهای استفاده میکنید و یا تعداد ایمپلنتها چند عدد هستند، قیمت ایمپلنت متفاوت است. جدول (1) قیمت ایمپلنت کرهای در سال 1402 را نمایش میدهد.
جدول (1): قیمت ایمپلنت دندان کرهای در سال 1403
قیمت ایمپلنت دندان آلمانی
ایمپلنتهای آلمانی توسط شرکتهای مختلفی تولید میشوند که همین باعث میشود قیمتگذاری آنها تا حدودی متفاوت باشد. یکی از بهترین برندهای ایمپلنت آلمانی موجود در بازار ایمپلنت ICX است که احتمال حساسیت، شل شدن یا لق شدن پروتز آن بسیار کم است.جدول (2) قیمت ایمپلنتهای دندان را نشان میدهد.
جدول (2): قیمت ایمپلنت دندان آلمانی
قیمت ایمپلنت دندان جلو
هزینه ایمپلنت دندان جلو با سایر دندانها تفاوتی ندارد و تنها به نوع برند، مهارت دندانپزشک و سایر عواملی که در بالا اشاره کردیم، وابسته است. کلینیک دندانپزشکی دکتر آیت با سابقه درخشان در زمینه انجام جراحی و کاشت ایمپلنت دندان، توانسته است رضایت تعداد زیادی از مراجعان را جلب کند.
همچنین، در کلینیک دندانپزشکی دکتر آیت، انجام ایمپلنت تحت پوشش انواع بیمه های معتبر دندانپزشکی صورت میگیرد تا بیماران به لحاظ پرداخت هزینه دغدغه نداشته باشند.
مزایا و معایب ایمپلنت ارزان
استفاده از ایمپلنتهای ارزانقیمت ممکن است برای تمام افراد مناسب نباشد و از نقشه فک بیمار، پیروی نکند. بههمین دلیل، دندانپزشکان با استفاده از آخرین فنآوریها، نوع و محل دقیق ایمپلنتهای شما را تعیین میکنند.
بهطورکلی، ایمپلنت دندان، بهعنوان ریشه جدید عمل میکند و طی 6 الی 8 ماه بهبود مییابد. زمان بهبودی در ایمپلنتهای ارزان ممکن است کمی طولانیتر شود تا ایمپلنت به استخوان جوش بخورد. بهترین کاندیداها برای ایمپلنتهای دندانی ارزان، افرادی هستند که تراکم استخوان مورد نیاز برای حمایت از ایمپلنتهای دندانی را دارند و از سلامت خوبی برخوردار هستند.
عوارض ایمپلنت ارزان
مانند هر جراحی دیگری، جراحی ایمپلنت دندان نیز خطراتی برای سلامتی دارد اما این مشکلات، نادر، جزئی و قابل درمان هستند و شامل موارد زیر میشوند:
- عفونت در محل ایمپلنت
- آسیب به ساختارهای اطراف، مانند سایر دندانها یا رگهای خونی
- آسیب عصبی که میتواند باعث درد، بیحسی یا سوزن سوزن شدن در دندانها، لثهها، لبها یا چانه شود.
- مشکلات سینوسی
اما مسائلی هم وجود دارد که در زمره عوارض ایمپلنتهای ارزان قرار میگیرند. بهیاد داشتهباشید که هر هزینهای که برای ایمپلنت دندان خود میپردازید، واقعاً ارزشش را دارد، زیرا در نهایت به سلامت، بهداشت و ظاهر شخصی شما مربوط میشود. اما استفاده از بیمههای دندانپزشکی معتبر میتواند بخش قابل توجهی از هزینه درمان ایمپلنت را تحت پوشش قرار دهد و از نگرانی شما بکاهد.البته درصورت نیاز به پیوند استخوان همراه با جراحی، این هزینه ممکن است افزایش پیدا کند. درهرحال، توجه به مسائلی مانند مراقبتهای بعدی، احتمال حساسیت یا تحلیل لثه، مهارت دندانپزشک، عدم وجود بیمه در صورت بروز خطای جراحی و موارد مشابه در ایمپلنتهای ارزان، بسیار مهم است.همچنین، فراموش نکنید که پایین بودن قیمت ایمپلنت دندان، قطعاً تعهد و ضمانت کیفی ایمپلنتهای با قیمت بالاتر را ندارند و ممکن است سلامت شما را به خطر بیاندازند.
مزایای ایمپلنت دندان
- یکی از بزرگترین مزایای ایمپلنت این است که قدرت جویدن را بهطور کامل باز میگرداند. در اکثر بیماران بعد از کاشت دندان، تفاوتی بین دندان طبیعی و ایمپلنت وجود ندارد.
- ایمپلنتهای دندانی میتوانند تا پایان عمر دوام بیاورند. آنها از تیتانیوم ساخته شده و با استخوان فک ادغام میشوند، زیستسازگار و غیرسمی هستند و توسط بدن دفع نمیشوند و در مجموع، یک دندان جایگزین قدرتمند میسازند.
- ایمپلنتهای دندانی از تحلیل استخوان فک جلوگیری میکنند. اگر در سال اول از دست دادن دندان، هیچ ایمپلنتی قرار نگیرد، استخوان آن ناحیه، 25 درصد از حجم خود را از دست میدهد و تحلیل آن در طول سالها ادامه مییابد.
- ایمپلنتها دندانهای مجاور را ثابت نگه میدارند. شکاف دندان از دست رفته میتواند باعث شود که دندانهای مجاور بهصورت کج بهسمت شکاف جابهجا شوند. این کار دندانهای شما را از موقعیت خارج میکند و میتواند روی گاز گرفتن، توانایی جویدن و ظاهر شما تأثیر بگذارد و حتی ممکن است منجر به سردرد شود.
- کاهش احتمال ابتلا به بیماری لثه
- جلوگیری از افتادگی صورت و پیری زودرس
معایب ایمپلنت دندان
آیا میدانید که جراحی ایمپلنت دندان در حدود 98 درصد، احتمال موفقیت دارد؟ این یعنی ایمپلنتهای دندانی کمخطر هستند و زیبایی و عملکرد دندان را بازیابی میکنند اما معایبی نیز دارند که باوجود قیمت کاشت دندان، نباید شما را از آن منصرف کند و عبارتند از:
عفونت ناشی از ایمپلنت
عفونت میتواند در هر نقطه از بدن شروع شود و به سراسر بدن گسترش یابد. اگر دندانپزشک شما قبل از گذاشتن ایمپلنت، دقت نداشته باشد، باکتریها ممکن است به آن ناحیه حمله کرده و باعث عفونت شوند. برخی دندانپزشکان قبل از جراحی، آنتیبیوتیک تجویز میکنند تا باکتریهای احتمالی موجود در ناحیه ایمپلنت از بین بروند.
اما اگر لثههای شما ملتهب، قرمز یا دردناک شد، باید فورا با دندانپزشک خود مشورت کنید. درمان عفونت در اسرع وقت میتواند به محافظت از ایمپلنت، لثه و دندانهای اطراف کمک کند.
آسیب به لثه، استخوان و عروق خونی در اثر کاشت
لثهها یا رگهای خونی ممکن است در طی جراحی ایمپلنت دندان آسیب ببینند و باعث شل شدن ایمپلنت شوند.
آسیب عصبی در اثر کاشت
اگر مدتی بعد از جراحی ایمپلنت، در دهان، صورت یا لثهها احساس بیحسی یا سوزنسوزن شدن داشتهباشید، میتواند نتیجه آسیب عصبی باشد.
مشکلات سینوسی در اثر ایمپلنت
قرار دادن اشتباه ایمپلنت در ردیف بالایی لثه میتواند منجر به مشکلات سینوسی شود. ایمپلنتی که به درستی تنظیم نشدهباشد میتواند به داخل حفره سینوسی نفوذ کند و باعث سردرد و سایر مشکلات مربوط به سینوس شود.
شکستگی ایمپلنت
شکستگی ایمپلنت زمانی اتفاق میافتد که نیروی شدیدی بر ایمپلنت وارد شود. برای جلوگیری از شکستگی ایمپلنت از جویدن غذای سفت و فشردن دندانها خودداری کنید.
بیماریهای موثر بر ایمپلنت
بیماریهایی مانند دیابت و پوکی استخوان میتواند بر استخوانها تأثیر بگذارد. برای جراحی ایمپلنت دندان به سیستم ایمنی قوی و تراکم استخوان کافی نیاز دارید. بنابراین قبل از تصمیم گیری یا انتخاب این روش، سابقه پزشکی کامل خود را به دندانپزشک ارائه دهید و از او بپرسید که آیا ایمپلنت دندان، انتخاب هوشمندانهای برای شما است؟
مراقبتهای پس از درمان ایمپلنت
همواره این امکان وجود دارد که بعد از جراحی ایمپلنت، برخی از ناراحتیهای معمول مرتبط، مانند موارد زیر را تجربه کنید:
- تورم لثهها و صورت
- کبودی پوست و لثهها
- درد در محل ایمپلنت
- خونریزی جزئی
ممکن است پس از جراحی ایمپلنت دندان به داروهای مسکن یا آنتیبیوتیک نیاز داشتهباشید. اگر تورم، ناراحتی یا هر مشکل دیگری در روزهای بعد از جراحی بدتر شد، با دندانپزشکتان تماس بگیرید.
ممکن است پس از هر مرحله از جراحی، نیاز به خوردن غذاهای نرم داشته باشید. اکثر ایمپلنتهای دندانی موفق هستند اما گاهی اوقات، بنا به دلایلی استخوان به اندازه کافی با ایمپلنت فلزی ترکیب نمیشود. برای مثال سیگار کشیدن ممکن است منجر به شکست ایمپلنت و ایجاد عوارض شود. اگر استخوان به اندازه کافی جوش نخورد، ایمپلنت برداشته و ناحیه استخوانی تمیز میشود و سه ماه بعد میتوانید مجددا اقدام به نصب ایمپلنت کنید که البته قیمت ایمپلنت دندان را افزایش میدهد.
سایر مراقبتهای پس از درمان ایمپلنت، عبارتند از:
- بهداشت دهان و دندان را بهخوبی رعایت کنید.
- بهطور منظم به دندانپزشک مراجعه کنید.
- عادتهای مضر مانند جویدن یخ و آبنباتهای سفت را که میتوانند تاج ایمپلنت را بشکنند، ترک کنید.
- از استعمال تنباکو و محصولات کافئیندار خودداری کنید.
- اگر دندان قروچه میکنید، برای درمان به پزشک مراجعه کنید.
سن مناسب برای ایمپلنت
سن مناسب ایمپلنت معمولا بستگی به بیمار دارد، اما بسیاری از افراد باید سعی کنند از گذاشتن ایمپلنتهای قدامی در سن 18 سالگی خودداری کنند. مطالعات نشان میدهد که اگر برخی افراد تا سن 25 یا 30 سالگی برای گذاشتن ایمپلنت صبر کند، نتایج بهتری خواهند گرفت.
متخصص ایمپلنت کیست؟
فناوری ایمپلنت دندان در سالهای اخیر بهبود یافته است و سطوح بینظیری از اثربخشی، راحتی و زیبایی را برای بیماران فراهم میکند. این یکی از دلایل مهمی است که بسیاری از دندانپزشکان، ایمپلنت دندان را بهعنوان روش ترجیحی خود برای جایگزینی دندانهای از دسترفته توصیه میکنند.متخصصان ایمپلنت معتقدند ایمپلنتهای دندانی تیتانیومی میتوانند مزایای زیادی داشتهباشند و از آنجایی که یکپارچگی استخوانی را با استخوان فک نشان میدهند، پایدارتر از پروتز هستند. آنها میگویند بیمارانی که ایمپلنتهای دندانی دارند ممکن است بتوانند راحتتر صحبت کنند و غذا بخورند زیرا با خطر کنده شدن دندان مصنوعی مواجه نیستند و نگهداری و بهداشت ایمپلنتهای دندانی نیز راحتتر از پروتزهای مصنوعی است.درهرحال، متخصص ایمپلنت باید بتواند با دقت و حساسیت هرچه تمامتر، جراحی و نصب ایمپلنت را برای بیمار انجام دهد و نسبت به سلامت دندان بیمار بعد از عمل هم تعهد کافی را داشته باشد.پروتکل بالینی مرسوم پیشنهاد شده برای قرار دادن ایمپلنتهای دندانی شامل دو مرحله است. در اولین مرحله، ایمپلنت در یک حفره جراحی آماده شده در استخوان قرار داده میشود. این پروتکل یک دوره بهبودی را برای سازماندهی مجدد بافت توصیه میکند. زمان انتظار برای بهبودی به کیفیت استخوان و منطقهای که ایمپلنت در آن انجام شده است، بستگی دارد و بین 3 ماه تا 6 ماه تخمین زده میشود.
مرحله دوم درمان، قرار دادن پروتز است. با این تکنیک میتوان تمام دندان های طبیعی را جایگزین کرد و عملکرد و زیبایی را به بیمار بازگرداند. متخصص ایمپلنت میتواند پروتکل مرسوم را تغییر دهد، بهطوریکه کاشت ایمپلنت و قرار دادن پروتز در یک مرحله انجام شود. اما علیرغم تأثیر شکل ایمپلنت بر پایداری اولیه و توزیع بارهای دهانی، هیچ استانداردی برای طراحی ایمپلنت توسط متخصصان ایمپلنت طراحی نشده است.ایمپلنتهای دندانی با اشکال مختلف در بازار وجود دارد. ایمپلنتهای استوانهای رزوهدار بیشترین کاربرد را دارند اما ایمپلنتهای مخروطی از ظرفیت فشردهسازی بالاتری برخوردار هستند. کلینیک دندانپزشکی دکتر آیت با بهرهگیری از مدرنترین ابزار و دستگاههای روز دنیا و استفاده از تخصص و مهارت جراحان حرفهای ایمپلنت توانسته است رضایت درصد بالایی از مراجعان را جلب کند و در بهروزرسانی دانش فنی و مهارتی کارکنان خود، پویندگی و تلاش بیوقفه داشته باشد.
ایمپلنت فوری چیست؟
رویکرد ایمپلنت فوری (بر اساس واژهنامه دندانپزشکی ایمپلنت در کنگره بینالمللی ایمپلنتولوژیستهای دهان) بهعنوان قرار دادن ایمپلنت، بلافاصله پس از کشیدن دندان تعریف میشود. این موضوع به پزشکان اجازه میدهد تا تعداد روشهای جراحی را کاهش دهند و در نتیجه زمان درمان کوتاهتر شود.بااینحال، قرار دادن فوری ایمپلنت ممکن است منجر به نرخ شکست بیشتر ایمپلنت، ناتوانی در پیشبینی سطح بافت نرم و سخت آینده و مشکل در دستیابی به ثبات اولیه ایمپلنت شود.
تفاوت ایمپلنت با بریج
- قیمت ایمپلنت دندان از بریج کمتر است.
- بریج شامل یک دندان مصنوعی است که بهعنوان پلی برای پشتیبانی دندانهای مجاور استفاده میشود.
- بریج نیاز به تغییر دو دندان اغلب سالم دارد که در مقایسه با ایمپلنت دندان روش ایدهآلی برای جایگزینی دندان از دست رفته نیست.
- بریجها در مقایسه با ایمپلنتهای دندانی، عمر کوتاهی دارند.
سینوس لیفت چیست؟
اگر به بیماری پریودنتال یا از دست دادن استخوان دچار شدهباشید، ممکن است فک شما استخوان کافی برای کاشت ایمپلنت نداشتهباشد. دراینصورت، جراحی لیفت سینوس – که بهعنوان تقویت سینوس نیز شناخته میشود – میتواند با بالا بردن کف سینوس و رشد استخوان برای قرار دادن ایمپلنتهای دندانی به اصلاح این مشکل کمک کند.
پیوند استخوان چیست؟
پیوند استخوان شامل برداشتن یک تکه استخوان از قسمت دیگری از فک یا بدن بیمار و پیوند آن به استخوان فک است. پس از این فرآیند، ممکن است چند ماه طول بکشد تا استخوان پیوند شده به اندازه استخوان جدید رشد کند تا بتواند از ایمپلنت دندان پشتیبانی کند.پس از بهبودی استخوان فک، ایمپلنت به جلو حرکت میکند. این کار با قرار دادن پایه ایمپلنت دندان تیتانیومی در استخوان فک شروع میشود. در نهایت، هنگامی که بهبودی کامل شد، پریودنتیست، امتداد ستون فلزی ایمپلنت را در فک قرار میدهد و عمل نصب دندان یا دندانهای نهایی، صورت میگیرد. انجام پیوند استخوان بر قیمت ایمپلنت دندان تاثیر دارد.
پبوند لثه
بیماری پریودنتال زمانی رخ میدهد که باکتریهای دهان شروع به تخریب استخوان فک زیرین کنند. پاکتهای ایجاد شده در اثر التهاب لثه، عمیقتر میشوند و بافت لثه و استخوان بیشتری تحتتأثیر قرار میگیرند. درنهایت، بهدلیل از دست دادن تکیهگاه، دندانها ممکن است لق شده و بهدلیل التهاب و تحلیل لثه بیفتند.هنگامیکه لثهها عقب مینشینند، یک جراح پریودنتال باتجربه میتواند از جراحی پیوند لثه برای ترمیم بافت و جلوگیری از افتادن دندان استفاده کند. یکی دیگر از کاربردهای پیوند لثه، بازگرداندن سلامت لثه بهعنوان بخشی از کاشت ایمپلنت دندانی است. ایمپلنتها میتوانند با تحریک بافت از سلامت استخوان فک و لثه محافظت کنند، اما باید در بافت سالم موجود قرار داده شود. پیوند لثه به بیماران اجازه میدهد تا از مزایای زیبایی و درمانی ایمپلنتهای دندانی بهرهمند شوند.
اوردنچر چیست؟
یکی از رایجترین شکایاتی که از افراد استفادهکننده از دندان مصنوعی شنیدهایم این است که دندان مصنوعی آنها بهراحتی در جای خود باقی نمیماند. اما اوردنچر یک راهحل عالی است که برای از بینبردن این لغزش نامطلوب، طراحی شده است.پروتزهای نگهدارنده ایمپلنت، اوردنچرهایی هستند که با چسباندن به ایمپلنتهای دندانی در جای خود نگه داشته میشوند. آنها اغلب توسط افرادی انتخاب میشوند که استخوان کافی برای حمایت از ایمپلنتهای دندانی دارند، اما تعداد زیادی دندان از دسترفته هم دارند و نمیتوانند تحت ترمیم کامل دهان قرار گیرند.هنگامیکه ایمپلنتها در استخوان فک فرد محکم میشوند، دندانهای مصنوعی به ایمپلنت متصل شده و بهراحتی میتوان آنها را جدا کرد، اما این دندانها در حین صحبت کردن، جویدن و غذا خوردن در جای خود محکم میمانند.
آیا ایمپلنت دندان درد دارد؟
به علت بیحسی، در زمان جراحی ایمپلنت درد چندانی حس نخواهید کرد اما در 24 تا 48 ساعت بعد از جراحی احتمالا درد خواهید داشت که با کمک مسکنهای بدون نسخه، تحمل آن راحتتر میشود. ممکن است تا 7 روز درد و سایر علائم ادامه داشته باشد.
انواع روکش ایمپلنت
3 نوع مختلف ایمپلنت دندانی وجود دارد که هرکدام برای یک بیمار خاص، طراحی شدهاند و قیمت ایمپلنت دندان را تغییر میدهند. آنها شامل موارد زیر هستند:
- ایمپلنتهای دندانی اندوستال: رایجترین نوع ایمپلنت هستند.
- ایمپلنتهای دندانی زیر پریوستال: روش کمتر رایجی است که در بیمارانی که استخوان فک قوی و سالمی ندارند، استفاده میشود. لثه روی یک قاب، بهبود مییابد و دندانهای مصنوعی به پایههای بیرونزده، متصل میشوند.
- ایمپلنتهای دندانی زیگوماتیک: برای بیمارانی که بهدلیل ضعف استخوان فک، کاندید هیچکدام از این روشها نیستند، بهکار میرود. این روش، دندانها را به استخوان گونه متصل میکند.
چند نمونه از روکشهای ایمپلنت دندان نیز عبارتند از:
- مواد سرامیک (پرسلن): بهدلیل درخشندگی و رنگ روکشهای سرامیکی، بسیار طبیعی و محبوب هستند.
- چینی ذوب شده با فلز: از تاج سرامیکی معمولی قویتر است. رنگ آن، سفید و بسیار شبیه تاج سرامیکی اما از آن قویتر است.
- آلیاژهای طلا: مزیت تاجهای آلیاژ طلا، عدم شکستن و ترک خوردن آن است. همچنین پس از نصب نیازی به تعمیر ندارد.
- آلیاژهای فلزات پایه: پایدار و مقاوم در برابر خوردگی هستند.
سخن پایانی
اگرچه ایمپلنت دندان یکی از محبوبترین روشهای جایگزینی دندانهای از دسترفته است، اما گاهی هزینه کاشت دندان به یکی از دغدغههای مهم متقاضیان ایمپلنت تبدیل میشود. البته قیمت ایمپلنت دندان تحت تاثیر عوامل بسیار متعدد و متنوعی است اما در کلینیک دندانپزشکی دکتر آیت نهتنها بهترین و باکیفیتترین ایمپلنتها توسط متخصصان مجرب و متعهد دندانپزشکی نصب میشوند، بلکه کلینیک ما برای رفع نگرانی مراجعان و متقاضیان ایمپلنت با انواع بیمههای معتبر دندانپزشکی عقد قرارداد نموده تا بیماران عزیزمان دغدغهای به جز سلامت دهان و دندان خود نداشتهباشند.