پرش لینک ها
پروتز پارسیل

همه چیز در مورد پروتز پارسیل

دندان‌های ازدست‌رفته، در کنار مشکلاتی که برای غذاخوردن و حتی حرف‌زدن ایجاد می‌کنند، تاثیر مستقیمی روی اعتماد‌به‌نفس شما می‌گذارند؛ به‌ویژه اگر دندان‌های ازدست‌رفته در طرح لبخند باشند، با مشکلی جدی روبه‌رو می‌شوید. در میان راه‌حل‌های متفاوتی که برای جبران این دندان‌ها وجود دارند، می‌توانیم به پروتز پارسیل هم اشاره کنیم. اگر می‌خواهید در مورد انواع این پروتز، مزایای آن، شیوه نگهداری، مراحل نصب و گزینه‌های جایگزینش بدانید، این مقاله را تا انتخاب بخوانید. متخصصان مجرب ما در کلینیک دندانپزشکی دکتر آیت، این روش درمانی را برای جایگزینی دندان‌ها با به‌روزترین ابزارها و دانش تخصصی انجام می‌دهند و شما می‌توایند از داشتن یک لبخند جدید لذت ببرید.

دندان مصنوعی پارسیل چیست؟

دندان مصنوعی پارسیل یک وسیله دندانی قابل‌جابه‌جایی است که برای جایگزینی یک یا چند دندان ازدست‌رفته استفاده می‌شود. این دندان‌های مصنوعی معمولاً از جنس‌های مختلف مانند ترکیبی از فلز و اکریلیک ساخته می‌شوند که در عین داشتن ظاهری طبیعی، به آن‌ها استحکام لازم را برای جویدن می‌دهد.

این دندان‌ها به دندان‌های باقی‌مانده در دهان متصل می‌شوند و به حفظ موقعیت دندان‌های طبیعی کمک می‌کنند تا از جابه‌جایی آن‌ها جلوگیری شود. دندان مصنوعی پارسیل علاوه‌بر بهبود ظاهر، به بهبود عملکرد جویدن و صحبت‌کردن هم کمک می‌کند.

انواع پروتز دندان تکه‌ای کدام‌اند؟

پروتزهای دندان تکه‌ای به چند دسته تقسیم می‌شوند که هرکدام ویژگی‌ها و مزایای خاص خود را دارند. در ادامه می‌خواهیم انواع آن‌ها را به شما معرفی کنیم.

پروتز پارسیل

پروتز پارسیل اکریلی – فلزی (Cast metal and acryle)

پروتز پارسیل اکریلی فلزی، نوعی پروتز دندانی است که برای جایگزینی دندان‌های ازدست‌رفته استفاده می‌شود. این پروتز از یک‌پایه اکریلیک به رنگ لثه و یک چارچوب فلزی ساخته شده است که دندان‌های مصنوعی روی آن قرار می‌گیرند.

این پروتز با استفاده از گیره‌های فلزی به دندان‌های باقی‌مانده متصل می‌شود تا ثبات و راحتی بیشتری را در دهان ایجاد ‌کند. چارچوب فلزی این پروتزها آن‌ها را بسیار مقاوم و پایدار کرده‌‌اند و برای استفاده طولانی‌مدت مناسب هستند. ازطرف‌دیگر، پایه اکریلیک به رنگ لثه باعث می‌شود که پروتز ظاهری طبیعی داشته باشد و به‌خوبی با بافت دهان هماهنگ شود.

پروتز پارسیل اکریلی

پروتز پارسیل تمام اکریلی (all acryle)

پروتز پارسیل تمام اکریلی از یک‌پایه اکریلیک ساخته شده است که دندان‌های مصنوعی روی آن قرار می‌گیرند. پروتزهای تمام اکریلی معمولاً ارزان‌تر از پروتزهای فلزی هستند و به‌عنوان یک راه‌حل موقت یا اقتصادی محسوب می‌شوند. این پروتزها به‌دلیل وزن سبک‌تر و راحتی بیشتر در دهان، محبوب هستند. ازاین‌گذشته، اگر به هر دلیلی، بشکنند یا آسیب ببینند به‌راحتی تعمیر می‌شوند.

پروتز پارسیل

پروتز پارسیل اکریلی – سیمی (acryle and wire)

پارسیل اکریلی – سیمی، نوعی پروتز دندانی از جنس اکریلیک است که با استفاده از سیم‌های فلزی به دندان‌های طبیعی باقی‌مانده متصل می‌شود. معمولاً پروتزهای اکریلی، ارزان‌تر از پروتزهای فلزی هستند و به‌عنوان یک راه‌حل موقت تا زمان آماده‌شدن پروتز دائمی روی آن‌ها حساب می‌کنند. این نوع پروتزها به‌دلیل ساختار ساده‌تر، سریع‌تر ساخته و خیلی راحت با شکل لثه‌ها و دندان‌های طبیعی هماهنگ می‌شوند.

مزایای پروتز دندان مصنوعی تکه‌ای چیست؟

پروتزهای دندان مصنوعی تکه‌ای مزایای زیادی دارند که می‌توانند با جایگزینی دندان‌های ازدست‌رفته، به بهبود کیفیت زندگی شما کمک کند. در ادامه می‌خواهیم شما را با بخش‌های بیشتری از مزایای این پروتزها آشنا کنیم.

  • پروتزهای تکه‌ای با پُرکردن جای خالی دندان‌ها به شما کمک می‌کنند تا لبخندی طبیعی داشته باشید؛
  • این پروتزها در بهبود عملکرد جویدن و صحبت‌کردن نقش موثری دارند؛
  • استفاده از پروتزهای تکه‌ای با پُرکردن فضاهای خالی از جابه‌جایی دندان‌های باقی‌مانده جلوگیری کرده و تراز دندان‌ها را حفظ می‌کنند؛
  • برخلاف ایمپلنت‌های دندانی، پروتزهای تکه‌ای نیازی به جراحی ندارند و به‌راحتی قابل‌تنظیم و تغییر هستند؛
  • معمولاً پروتزهای تکه‌ای هزینه کمتری نسبت به سایر روش‌های جایگزینی دندان دارند و افراد بیشتری می‌توانند از آن‌ها استفاده کنند؛
  • این پروتزها به حفظ سلامت کلی دهان و دندان کمک می‌کنند و خطر بیماری‌های لثه را کاهش می‌دهند.

چطور از دندان مصنوعی تکه‌ای مراقبت و نگهداری کنیم؟

مراقبت از پروتز پارسیل، علاوه‌بر طولانی‌ترکردن عمر این وسیله دندانی به حفظ سلامت دهان و دندان‌های دیگر شما کمک می‌کند. با رعایت نکته‌هایی که در ادامه برایتان توضیح می‌دهیم می‌توانید تا مدت‌ها از آن‌ها استفاده کنید.

دندان مصنوعی تکه‌ای را هر شب از دهان بیرون بیاورید و با استفاده از یک مسواک نرم و خمیردندان آن را تمیز کنید. برای این کار، تمام سطوح دندان مصنوعی را به‌آرامی مسواک بزنید و سپس آن را به‌خوبی بشویید تا تمام ذرات و مواد تمیزکننده از بین بروند.

بعد از برداشتن دندان مصنوعی، دهان خود را هم با مسواک نرم تمیز کنید. این تمیزکردن شامل زبان و سقف دهان هم می‌شود. شب‌ها دندان مصنوعی را در محلول مخصوص دندان مصنوعی یا آب قرار دهید تا مرطوب بماند و شکل خود را حفظ کند. به طور منظم به دندانپزشک مراجعه کنید تا دندان مصنوعی شما بررسی و تمیز شود و از سلامت دهان خود مطمئن شوید.

پروتز تکه ای

معایب پروتز پارسیل

پروتزهای پارسیل با وجود مزیت‌هایشان، معایبی هم دارند که باید آن‌ها را درنظر بگیرید.

  • معمولاً پروتزهای پارسیل به‌اندازه ایمپلنت‌های دندانی عالی نیستند و شاید هنگام خوردن یا صحبت‌کردن حرکت کنند؛
  • برای‌آنکه به وجود این نوع پروتز در دهانتان عادت کنید به زمان نیاز دارید. برخی از افراد هرگز با این موضوع کنار نمی‌آیند!
  • پروتزهای پارسیل به نگهداری و تمیزکاری ویژه دارند و شاید پلاک و غذا در اطراف گیره‌های فلزی آن‌ها جمع شوند که می‌توانند پوسیدگی دندان و بیماری‌های لثه را به دنبال داشته باشند؛
  • برخی از داوطلب‌ها از ظاهر پروتزهای پارسیل ناراضی هستند و فکر می‌کنند که با دندان‌های طبیعی آن‌ها هماهنگ نیستند.

مراقبت از پروتزهای پارسیل

برای استفاده بهینه از پروتزهای پارسیل و مراقبت از آن‌ها باید هر روز پروتزهای پارسیل خود را تمیز کنید. اگر پروتزهای شما به‌خوبی در جای خود نمی‌مانند، می‌توانید از چسب پروتز کمک بگیرید. چسب را به مقدار کم و به‌صورت نوارهای کوتاه روی پروتز بزنید و سپس آن را در دهان قرار دهید و چند ثانیه فشار دهید.

 برای عادت‌کردن به پروتزهای پارسیل، با صدای بلند حرف بزنید یا کتاب بخوانید. این کار به شما کمک می‌کند تا زودتر به نحوه صحبت‌کردن با پروتزها عادت کنید. در روزهای آغاز استفاده از پروتز از غذاهای نرم و کوچک شروع کنید و به‌تدریج سراغ غذاهای سخت‌تر بروید. از خوردن غذاهای چسبناک و سخت خودداری کنید تا به پروتزها آسیب نرسد. در نهایت اینکه، حتماً پروتزهای خود را قبل‌از خواب درآورید تا لثه‌ها و بافت‌های دهان استراحت کنند و خطر خفگی در خواب کاهش یابد.

آیا می‌توانید با پروتز پارسیل غذا بخوریم؟

بله، با پروتزهای دندانی (مانند پروتز پارسیل) می‌توان غذا خورد؛ اما باید به چند نکته توجه کرد. در ابتدا، باید از غذاهای نرم استفاده کنید تا ناحیه لثه به وجود پروتز عادت کند. پس‌از مدتی، تقریبا می‌توانید هر غذایی را مصرف کنید؛ اما همچنان باید از غذاهای بسیار سخت و چسبنده بپرهیزید.

پروتز پارسیل تکه ای

روش‌های جایگزین پروتز پارسیل موقت

استفاده از پروتز پارسیل، تنها یکی از روش‌های جایگزین‌کردن دندان‌های ازدست‌رفته است. در ادامه می‌خواهیم شما را با روش‌های جایگزین پروتزهای پارسیل موقت، آشنا کنیم.

کاشت دندان دائمی

کاشت دندان دائمی (Dental Implants) یکی از بهترین روش‌ها برای جایگزینی دندان‌ها است. در این روش یک پیچ تیتانیومی در استخوان فک قرار داده می‌شود که به‌عنوان ریشه دندان عمل می‌کند. سپس یک تاج دندان مصنوعی روی این پیچ قرار می‌گیرد. کاشت دندان، ماندگاری بسیار بالایی دارد، بسیار شبیه به دندان‌های طبیعی است و از تحلیل استخوان فک جلوگیری می‌کند.

دندان مصنوعی دائمی

دندان مصنوعی دائمی (Permanent Dentures) یا پروتز کامل دائمی، برای جایگزینی تمام دندان‌های ازدست‌رفته در یک فک استفاده می‌شود. این دندان‌ها به طور دائمی در دهان قرار می‌گیرند، حرکت نمی‌کنند و نیازی به برداشتن و گذاشتن مکرر ندارند. دندان مصنوعی دائمی به شما کمک می‌کند تا بهتر بجوید و صحبت کنید. این دندان‌ها خیلی طبیعی به نظر می‌رسند و به بهبود ظاهر شما کمک می‌کنند.

مراحل نصب دندان مصنوعی پارسیل یا تکه‌ای

برای‌آنکه با این پروتز بیشتر آشنا شوید می‌‌خواهیم در ادامه، شما را با مراحل نصب آن آشنا کنیم.

مرحله اول: معاینه

در این مرحله، دندانپزشک وضعیت دهان شما را بررسی می‌کند و تصمیم می‌گیرد که آیا شما کاندید مناسبی برای دندان مصنوعی پارسیل هستید یا خیر. این موضوع شامل بررسی تاریخچه پزشکی، نیازها، انتظارات شما و معاینه دقیق دهان می‌شود.

مرحله دوم: خارج‌کردن باقی‌مانده‌های دندان

اگر دندان‌های باقی‌مانده‌ای وجود داشته باشند که بنا بر تشخیص دندانپزشک باید خارج شوند، او این کار را قبل‌از نصب دندان انجام می‌دهد تا فضای مناسبی برای دندان مصنوعی پارسیل فراهم شود.

مرحله سوم: ساخت دندان مصنوعی تکی یا پارسیل

در این مرحله، دندانپزشک از دهان شما قالب‌گیری می‌کند تا دندان مصنوعی به‌درستی ساخته شود. این قالب‌ها به لابراتوار دندانپزشکی ارسال می‌شوند تا دندان مصنوعی پارسیل را باتوجه‌به قالبی که دندانپزشک آماده کرده بود، بسازند.

مرحله چهارم: نصب دندان مصنوعی پارسیل

پس‌از آماده‌شدن دندان مصنوعی، دندانپزشک آن را در دهان شما نصب می‌کند و تنظیمات نهایی را انجام می‌دهد تا مطمئن شود که دندان مصنوعی به‌درستی جاافتاده و راحت است.

انتخاب نهایی را با دندان‌پزشکتان انجام دهید

در این مقاله، شما را با پروتز پارسیل، مزیت‌ها، معایب و روش‌ نصب آن آشنا کردیم. خوشبختانه با وجود پیشرفت در حوزه دندانپزشکی، روش‌های مختلفی برای پُرکردن دندان‌های از دست رفته‌تان وجود دارند که پروتزهای پارسیل تنها یکی از آن‌ها هستند. بهترین کار این است که با مراجعه به کلینیک دندانپزشکی دکتر آیت و مشاوره با دندانپزشکان متخصص، بهترین روش را برای پُرکردن جاهای خالی دندان‌هایتان پیدا کنید؛ روشی که بیشترین هماهنگی را با نیازها و وضعیت سلامتی شما دارد.

منبع: ++++

همین حالا نوبت بگیرید

برای دریافت مشاوره یا آغاز درمان همین حالا اقدام کنید

4.6/5 - (11 امتیاز)

پیام بگذارید